15 Place Voltaire,
Vermenton, Gite Holiday Home Rental.
15 Place Voltaire Vermenton France Gite Holiday Home Rental
Home Vakantievilla/Prijzen Galerij Vermenton Bourgondië Reizen naar Vermenton

Vermenton

Vermenton town
Vermenton river

Uit eten.

Het centrum van Vermenton

Voor een kleine stad met ongeveer 1600 inwoners, heeft Vermenton veel te bieden: restaurants, cafés, een slagerij, 2 bakkerijen, een grote supermarkt, kappers, bloemisten, een apotheek, een medisch centrum, geldautomaten, banken en een altijd druk bezochte openluchtmarkt op vrijdag. Allemaal op een steenworp afstand van 15 Place Voltaire.

Parc des Isles
Vermenton boules

Parc des Isles.

Het Parc des Isles is een schitterend park omgeven en doorsneden door de rivier de Cure. Het ligt op slechts 5 minuten lopen van 15 Place Voltaire. Ideaal dus voor een ontspannende avondwandeling, een picknick aan de rivier, misschien een spelletje jeu de boules of gewoon zitten mijmeren en zien hoe de rivier passeert.

Het grotere Riverside Park ligt op 10 minuten lopen afstand. Je kunt er fantastisch zwemmen in de rivier en er is een speeltuin voor de kinderen, tafeltennis en een gratis tennisbaan (we hebben tennisrackets en tennisballen beschikbaar). Parkbanken en picknicktafels maken dit een populaire plek in de zomer. Er is een klein café in de buurt.

Vermenton Port
The Nivernais Canal

De haven van Vermenton en het kanaal van Nivernais.

Het havengebied ligt op korte loopafstand van 15 Place Voltaire en leidt naar het Riverside Park. De haven was 400 jaar lang het centrum voor de bevoorrading van Parijs met brandhout vanuit het huidige nationale pak de Morvan. De grote houtvlotten vertrokken stroomafwaarts vanuit Vermenton naar de 200 km verderop gelegen hoofdstad. Nu dient de haven als aanlegplaats voor pleziervaartuigen en sluit het aan op het kanaal van Nivernais. Het zogenaamde jaagpad, langs het kanaal, is perfect om te fietsen, wandelen en hardlopen. Langs het kanaal, dat her en der overgaat in de rivier, kunt u schitterend wandelen of fietsen door het Franse platteland en naar de nabijgelegen dorpen.

Wandelen en fietsen

Er zijn verschillende mooie wandelingen vanaf onze voordeur. U kunt wandelen of fietsen langs het kanaal en de rivier de Cure. Of u volgt het Compostella pelgrimspad naar Vezelay, of wandelt of fietst door de wijngaarden, bossen en heuvels die Vermenton omringen.

In de directe omgeving van Vermenton zijn er tal van mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. We hebben wandelkaarten van de hele omgeving. We hebben ook 4 gratis fietsen voor volwassenen en meer fietsen zijn dichtbij te huur.

Kanovaren

Een groot deel van de rivier de Cure, tussen St Pere bij Vezelay en Vermenton, is bevaarbaar per kano. Dit biedt een verscheidenheid aan tochten van verschillende lengtes, allemaal geschikt voor beginners. We hebben twee versterkte 2-persoons opblaasbare kano's beschikbaar (hiervoor heeft u een imperiaal nodig) of u kunt kano's huren bij St Pere voor diverse afstanden.

Let op: huisdieren zijn alleen welkom met voorafgaande toestemming.

Contact

Voor boekingen en informatie over de beschikbaarheid kunt u ons e-mailen op 15.placevoltaire@orange.fr Telefonisch kunt u ons bereiken op +44 7477 545 888 (ook sms of WhatsApp).

We zien er naar uit om u te ontvangen. Tot ziens, Mark & Alison.